Over mijzelf

Na 30 jaar als zelfstandige in het kappersvak gewerkt te hebben kwam ik door een vriendin in aanraking met vilt. Niet alleen door het materiaal maar ook het meditatieve in het viltproces deed me als persoon goed. Dit fascineerde me zo dat ik dagelijks ging oefenen om het vilten onder de knie te krijgen om zo door middel van het vilten uitdrukking te kunnen geven aan mijn inspiraties en ideeën.

Door mijn beroep had ik geleerd te kijken, combineren en me uit te drukken in de uiterlijke vormgeving van de mens, zoals o.a. de haren, mode en gezichtsuitdrukkingen. Alle vormen van mode hebben mijn interesse en daarin zoek ik combinaties.

Door mijn vele reizen naar India, Marokko en de interesse in andere culturen, krijg ik veel inspiratie bij het zien van al die kleurenpracht en verschillende mensen. Mijn aandacht gaat steeds weer naar het vilten en...

‘wat aandacht krijgt gaat ook leven’.

Alle uitdrukkingen, expressievormen, zijn veranderlijk. Op dit moment kan ik mijn creativiteit het beste uitdrukken in vilt, maar dat kan ook samen gaan met een foto, beeldspraak of een spreuk.

Wat ik maak is een afspiegeling van mezelf op dat moment. Het kan variëren van een bloem of tot aan een lijkwade.

Zo richt ik me de laatste tijd meer op decoratie van oude kleding. Mijn inspiratiebron is hierin Vivienne Westwood. Je kunt je oude kleding weer een nieuwe kans geven door ze te verven, te decoreren met vilt  of gebruik te maken van andere natuurlijke materialen.